Minden hónapban 497 millió szál cigit szívnak el a magyarok

gazdaság
2017 május 17., 09:44

A magyar lakosság havonta közel 50 milliárd forintot költ dohánytermékekre, írja a Nemzeti Dohánykereskedelmi (ND) Nonprofit Zrt. adatai alapján a Világgazdaság

A lap szerint idén január és április között Magyarországon 41,56 és 49,57 milliárd forint között alakult a dohánytermékek havi forgalma, csak áprilisban 611 millió szál cigit, 450 tonna finomra vágott fogyasztási dohányt és 41 millió szál szivarkát adtak el országszerte.

  • Áprilisban a bevételek közel kétharmada származott cigiből. 
  • A dohány 26 százalékot, 
  • az egyéb dohánytermékek és kiegészítő termékek 3 százalékot, 
  • a szivarka pedig 2 százalékot tett ki. 

Cigiből és szivarkából idén eddig minden hónapban legalább 497, illetve 36 millió szálat adtak el, dohányból pedig 417 tonna volt a minimálisan értékesített mennyiség a ND Nonprofit Zrt.-hez a nemzeti dohányboltoktól beérkezett forgalmi adatok alapján.

A hazai dohánypiaci értékesítés 2014-ben 535 milliárd forint volt, 2015-ben 561, tavaly pedig 586 milliárd, és mivel 5 százalék körüli növekedés figyelhető meg éves szinten idén 600 milliárd forintnál is többet költünk dohánytermékekre.  

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.