Összecsapások torkollott a megszorítások elleni tüntetés Athénban

Tizenkétezren tiltakoztak Athénban a kormány újabb reformcsomagja ellen. A tervek szerint csütörtök éjjel fogadná el a parlament azt a törvénytervezetet, amivel 4,9 milliárdot takarítana meg a kabinet 2018 és 2021 között. A békés tüntetés után kisebb csoportok Molotov-koktélokkal és gyújtófáklyákkal támadt rendőrökre. Az egyenruhások könnygázgránátokkal válaszoltak. Eközben a rendőrszakszervezet is demonstrált a fővárosban. Hatalmas molinójukra németül és görögül írták fel, hogy 

"Mennyit ér egy görög rendőr élete?".

A megszorítások ellen négyórás sztrájkot tartottak szerda délelőtt az athéni légi irányítók. Emiatt több mint 150 járatot később indítottak vagy töröltek. Görögországban nem járnak a kompok sem, a tengerészek négynapos munkabeszüntetést hirdettek péntekig. 

Fotó: Giorgos Georgiou/NurPhoto

A kormánynak azért kell csökkentenie kiadásait, hogy kiutalják neki a nemzetközi mentőcsomag következő részletét, amelyből egy júliusban lejáró hitelt szeretne fedezni. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.