Szijjártó Péter: Magyarország az adócsökkentési és az infrastruktúra-fejlesztési verseny európai győztese lett

Az "Innováció és digitális összekapcsolódás" című ENSZ tanácskozáson szólalt fel Szijjártó Péter, aki kijelentette, hogy Magyarország az Európai Unió legalacsonyabb társasági adójának és személyi jövedelemadójának bevezetésével, valamint rendkívül sűrű közlekedési hálózatával az adócsökkentési és az infrastruktúra-fejlesztési verseny európai győztese lett. 

"Ezzel nem elégszünk meg, és a digitalizációs verseny európai győztesei is akarunk lenni, s ehhez jó alapot ad az, hogy a high-tech iparágak nagyvállalatai már fejlesztési központként is tekintenek Magyarországra,"

tette hozzá a magyar külügyminiszter. Szijjártó szerint annak érdekében, hogy megnyerje az európai digitalizációs versenyt, és újabb ultramodern beruházásokat vonzzon az országba, 

"Magyarország folyamatosan két évvel az európai digitális menetrend előtt jár."

Moderátori kérdésre a miniszter kijelentette, hogy azzal együtt is, hogy újabb kihívásokat hozhat, a digitalizálástól nem kell félni, hiszen ez hozzájárul a szegénység csökkentéséhez, az életkörülmények javulásához.

Fotó: KKM

A tanácskozás előtt megbeszélést folytatott Szijjártó az ENSZ két főtitkárhelyettesével: a politikai ügyekért felelős Jeffrey Feltmannal és az ENSZ-főtitkár általános helyettesével, Amina Mohameddel. A tárgyalások után a külügyminiszter bejelentette, hogy a magyar kormány 

  • 50 ezer dollárral támogatja az ENSZ konfliktus-megelőzési diplomáciai tevékenységét, 
  • illetve 50 ezer dollárral támogatja egy olyan nemzetközi és független mechanizmus létrehozását, amely segíti a Szíriában elkövetett legsúlyosabb bűncselekmények tetteseinek büntetőjogi felelősségre vonását.

(MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.