Szijjártó Péter: Magyarország az adócsökkentési és az infrastruktúra-fejlesztési verseny európai győztese lett

POLITIKA
2017 május 17., 21:37
comments 178

Az "Innováció és digitális összekapcsolódás" című ENSZ tanácskozáson szólalt fel Szijjártó Péter, aki kijelentette, hogy Magyarország az Európai Unió legalacsonyabb társasági adójának és személyi jövedelemadójának bevezetésével, valamint rendkívül sűrű közlekedési hálózatával az adócsökkentési és az infrastruktúra-fejlesztési verseny európai győztese lett.

"Ezzel nem elégszünk meg, és a digitalizációs verseny európai győztesei is akarunk lenni, s ehhez jó alapot ad az, hogy a high-tech iparágak nagyvállalatai már fejlesztési központként is tekintenek Magyarországra,"

tette hozzá a magyar külügyminiszter. Szijjártó szerint annak érdekében, hogy megnyerje az európai digitalizációs versenyt, és újabb ultramodern beruházásokat vonzzon az országba,

"Magyarország folyamatosan két évvel az európai digitális menetrend előtt jár."

Moderátori kérdésre a miniszter kijelentette, hogy azzal együtt is, hogy újabb kihívásokat hozhat, a digitalizálástól nem kell félni, hiszen ez hozzájárul a szegénység csökkentéséhez, az életkörülmények javulásához.

photo_camera Fotó: KKM

A tanácskozás előtt megbeszélést folytatott Szijjártó az ENSZ két főtitkárhelyettesével: a politikai ügyekért felelős Jeffrey Feltmannal és az ENSZ-főtitkár általános helyettesével, Amina Mohameddel. A tárgyalások után a külügyminiszter bejelentette, hogy a magyar kormány

  • 50 ezer dollárral támogatja az ENSZ konfliktus-megelőzési diplomáciai tevékenységét,
  • illetve 50 ezer dollárral támogatja egy olyan nemzetközi és független mechanizmus létrehozását, amely segíti a Szíriában elkövetett legsúlyosabb bűncselekmények tetteseinek büntetőjogi felelősségre vonását.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.