Egyharmad tatabányai főtérrel gazdagodott Mészáros Lőrinc

2017 május 18., csütörtök 5:29
136

A cím, amit látva minden értelmes ember azon kezd gondolkodni, hogy egy főteret hogy lehet felharmadolni. Mint egy pizzát vagy tortát, cikkelyenként? Esetleg körkörösen, mint egy céltáblát? Mert hogy Mészáros Lőrinc újabb gyanús bizniszére senki nem kapja már fel a fejét 2017 május 18-án napfényes reggelén, abban egészen biztos vagyok.

Mészáros Lőrinc Fotó: Botos Tamás/444

A megoldást az Index szállítja a HVG segítségével: az emberiség történetének legmagasabbra jutott gázszerelője csupán annak a cégnek a harmadát vette meg, amely a tatabányai Megyeháza teret birtokolja.

AZ nem világos, hogy a tatabányai önkormányzat miért döntött úgy, hogy cégük egyharmadát pont Mészáros Lőrincnek adják el, mert eddig csak annyit lehetett tudni, hogy szeretnének bevonni magánbefektetőt is a tér fejlesztésébe, de pályáztatás és verseny egyáltalán nem volt.

Mészáros Lőrinc TBP Ingatlanhasznosító Zrt. nevű cége egyszer csak megvette a T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft. 37 százalékát, és kész. Ráadásul ez a részesedés növekedhet, mert Mészároséknak elővásárlási joguk is lett a T-Ingatlanfejlesztő maradékára.

A főtérre, amit 2012-13-ban 1,5 milliárd forintnyi EU-s fejlesztési pénzből újítottak fel, egyébként egy bevásárlóközpontot terveznek, ez az ötlet tetszhetett meg Mészárosnak. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt