Egyharmad tatabányai főtérrel gazdagodott Mészáros Lőrinc

A cím, amit látva minden értelmes ember azon kezd gondolkodni, hogy egy főteret hogy lehet felharmadolni. Mint egy pizzát vagy tortát, cikkelyenként? Esetleg körkörösen, mint egy céltáblát? Mert hogy Mészáros Lőrinc újabb gyanús bizniszére senki nem kapja már fel a fejét 2017 május 18-án napfényes reggelén, abban egészen biztos vagyok.

Mészáros LőrincFotó: Botos Tamás/444

A megoldást az Index szállítja a HVG segítségével: az emberiség történetének legmagasabbra jutott gázszerelője csupán annak a cégnek a harmadát vette meg, amely a tatabányai Megyeháza teret birtokolja.

AZ nem világos, hogy a tatabányai önkormányzat miért döntött úgy, hogy cégük egyharmadát pont Mészáros Lőrincnek adják el, mert eddig csak annyit lehetett tudni, hogy szeretnének bevonni magánbefektetőt is a tér fejlesztésébe, de pályáztatás és verseny egyáltalán nem volt.

Mészáros Lőrinc TBP Ingatlanhasznosító Zrt. nevű cége egyszer csak megvette a T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft. 37 százalékát, és kész. Ráadásul ez a részesedés növekedhet, mert Mészároséknak elővásárlási joguk is lett a T-Ingatlanfejlesztő maradékára.

A főtérre, amit 2012-13-ban 1,5 milliárd forintnyi EU-s fejlesztési pénzből újítottak fel, egyébként egy bevásárlóközpontot terveznek, ez az ötlet tetszhetett meg Mészárosnak. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.