Köztársasági Elnöki Hivatal: hatvanhatan küldték vissza a korábban átvett kitüntetésüket

POLITIKA
2017 május 18., 12:01
comments 108

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) tájékoztatása szerint tavaly augusztus 20. és november 21. között hatvanhatan küldték vissza a korábban átvett kitüntetésüket. Ezen túlmenően 1 személy kizárólag az oklevelét és a kitüntetéshez kapott igazolványát juttatta el a hivatalhoz.

A hivatal megfogalmazása szerint a Fővárosi Ítélőtábla 2017. május 17-én szóban kihirdetett, de írásba még nem foglalt ítélete annak írásbeli közlésére kötelezte a KEH-et, hogy 2016. augusztus 20. napjától 2016. november 21-ig hány személy juttatta vissza ténylegesen az állami kitüntetését a Köztársasági Elnöki Hivatal részére.

Az eljárást egy magánszemély indította, hogy megtudja: Bayer Zsolt tavalyi kitüntetése nyomán hányan adták vissza korábban kapott lovagkereszt kitüntetésüket.

A 444 legendás és legendásan sikeres Visszaadottlovagkereszt-számlálója szerint 111-en ígérték meg a kitüntetésük visszaküldését; közülük volt, aki nem találta, azért nem küldte vissza Áder Jánosnak a lovagkeresztjét, és volt, aki jótékonysági céllal elárverezte a kitüntetést. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.