Megbüntették az Újpestet, mert drukkereik Orbán leszopására buzdítottak

futball
2017 május 18., 10:49
comments 87

400 ezer forintra büntette az MLSZ fegyelmi bizottsága az Újpestet, mert drukkereik kórusban gyalázták Orbán Viktort. A hétvégi Újpest-Videoton mérkőzést a vendégek nagyon simán nyerték meg 3:0-ra, a lelátónak így mindenkinek volt ideje mással foglalkozni.

link Forrás

A hazai szurkolók a vendégeket a jól ismert rigmussal hergelték, amelyben arra szólították őket fel, hogy szopják le a Videotonhoz ezer szálon kötődő Orbán Viktor miniszterelnököt. A fenti videón 07:09-töl hallgatható meg a dalocska. 

A hírről beszámoló Magyar Nemzet megkérdezte az MLSZ-t, hogy volt már-e példa arra, hogy politikus szidalmazása miatt büntessenek, és hogy akkor egyetlen közszereplőt sem lehet ezentúl szidni, de sajnos még nem kaptak választ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.