Elmaradt a Budaörs-Soroksár NB II-es derbi közvetítése, mert félő volt, hogy beszakad a lelátó az operatőr alatt

foci
2017 május 21., 15:08
comments 106

"Technikai problémák miatt elmarad az NBII-es meccs közvetítése" - közölte a megrázó hírt vasárnap délutánt az M4 honlapja. A közszolgálati sportcsatorna a Budaörs-Soroksár rangadót közvetítette volna a Merkantil Bank Liga 36. fordulójából, de a stáb végül hazautazott, mert a "stadion állapota nem teszi lehetővé az M4 Sport stábjának a biztonságos munkavégzést, így sajnos nem tudjuk élőben közvetíteni a meccset". 

A legszebb a történetben, hogy a meccset Tatabányá játszották, mert a budaörsi oroszlánbarlangot épp felújítják. A tatabányai Grosics Gyula stadiont két éve 250 millió forint értékben újították fel, a gyepszőnyeg mellett lett világítás is a most harmadosztályú klub stadionjában, de úgy fest, mindenre nem jutott pénz. 

Megkérdeztük Kobza Miklós, az MTVA kommunikációs vezetőjét a részletekről, azt írta: "a főkamera-helyszínéül kijelölt állásnál olyan rossz állapotban van a burkolat, hogy fennállt a veszélye annak, beszakad a operatőr alatt."

Az MTVA közölte azt is, hogy az M4 Sport gyártásvezetője mérlegelve a lehetőségeket úgy döntött, nem engedi fel oda az operatőrt, főkamera nélkül viszont lehetetlen közvetíteni egy futballmérkőzést, így végül lefújták a közvetítést. A képek alapján nehéz a döntéssel vitatkozni. A meccset egyébként a Budaörs nyerte 4-2-re.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.