Elmaradt a Budaörs-Soroksár NB II-es derbi közvetítése, mert félő volt, hogy beszakad a lelátó az operatőr alatt

"Technikai problémák miatt elmarad az NBII-es meccs közvetítése" - közölte a megrázó hírt vasárnap délutánt az M4 honlapja. A közszolgálati sportcsatorna a Budaörs-Soroksár rangadót közvetítette volna a Merkantil Bank Liga 36. fordulójából, de a stáb végül hazautazott, mert a "stadion állapota nem teszi lehetővé az M4 Sport stábjának a biztonságos munkavégzést, így sajnos nem tudjuk élőben közvetíteni a meccset". 

A legszebb a történetben, hogy a meccset Tatabányá játszották, mert a budaörsi oroszlánbarlangot épp felújítják. A tatabányai Grosics Gyula stadiont két éve 250 millió forint értékben újították fel, a gyepszőnyeg mellett lett világítás is a most harmadosztályú klub stadionjában, de úgy fest, mindenre nem jutott pénz. 

Megkérdeztük Kobza Miklós, az MTVA kommunikációs vezetőjét a részletekről, azt írta: "a főkamera-helyszínéül kijelölt állásnál olyan rossz állapotban van a burkolat, hogy fennállt a veszélye annak, beszakad a operatőr alatt."

Az MTVA közölte azt is, hogy az M4 Sport gyártásvezetője mérlegelve a lehetőségeket úgy döntött, nem engedi fel oda az operatőrt, főkamera nélkül viszont lehetetlen közvetíteni egy futballmérkőzést, így végül lefújták a közvetítést. A képek alapján nehéz a döntéssel vitatkozni. A meccset egyébként a Budaörs nyerte 4-2-re.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.