Meggyilkoltak egy német nőt, a testőrét lefejezték Kabulban

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A kép hátterében szétterülő Kabul még mindig veszélyes hely, ez a katona se véletlenül ül csőre töltött fegyverrel a katonai szállítógép rakodórámpáján.Fotó: Pool/Getty Images

Támadók törtek rá két nyugati segélyszervezeti munkásra Kabulban. Egy német nőt meggyilkoltak, a testőrét lefejezték. A támadás során egy finn nőnek is nyoma veszett, őt az afgán belügyminisztérium tájékoztatása szerint valószínűleg elrabolták.

A két nő az Operation Mercy nevű, svédországi központú segélyszervezetnek dolgozott, amely fejlesztési programokat támogat Afganisztánban. A szervezet maga még nem reagált a gyilkosság hírére.

Afganisztán, bár mostanában más konfliktusok kiszorították a hírekből, még mindig a világ egyik legveszélyesebb országa a tálibok folyamatos lázadása miatt. Az elmúlt években is gyakoriak az emberrablások és a terrortámadások, a legtöbb nyugati ország továbbra sem ajánlja polgárainak, hogy oda utazzanak. (Via BBC)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.