Meggyilkoltak egy német nőt, a testőrét lefejezték Kabulban

2017 május 21., vasárnap 8:40
129
A kép hátterében szétterülő Kabul még mindig veszélyes hely, ez a katona se véletlenül ül csőre töltött fegyverrel a katonai szállítógép rakodórámpáján. Fotó: Pool/Getty Images

Támadók törtek rá két nyugati segélyszervezeti munkásra Kabulban. Egy német nőt meggyilkoltak, a testőrét lefejezték. A támadás során egy finn nőnek is nyoma veszett, őt az afgán belügyminisztérium tájékoztatása szerint valószínűleg elrabolták.

A két nő az Operation Mercy nevű, svédországi központú segélyszervezetnek dolgozott, amely fejlesztési programokat támogat Afganisztánban. A szervezet maga még nem reagált a gyilkosság hírére.

Afganisztán, bár mostanában más konfliktusok kiszorították a hírekből, még mindig a világ egyik legveszélyesebb országa a tálibok folyamatos lázadása miatt. Az elmúlt években is gyakoriak az emberrablások és a terrortámadások, a legtöbb nyugati ország továbbra sem ajánlja polgárainak, hogy oda utazzanak. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt