Vége lehet a Budapest Parknak

Amíg élt a Budapest 2024 terve, úgy nézett ki, hogy a Budapest Park helyén villamosvégállomások létesülnek majd. Most, hogy az olimpia terve a kukában landolt, újra megindult a kiszorítósdi a Soroksári úti telekért. 

Az Index szerint Ferencváros szocialista önkormányzati képviselője, Pál Tibor több beadványt is intézett a helyi önkormányzatnak, hogy létesüljön P+R parkoló a Budapest Park helyén, és ez ugyan fővárosi ingatlan, Dr. Bácskai János Fidesz-KDNP-s ferencvárosi polgármester - akiről Ács Dani IX. kerületi bűnmeséiben bőven esik szó - támogatja az ötletet, és Tarlós Istvánhoz fordul. 

A parkoló a tervek szerint addig lenne használható, amíg a koncerthelyszíní nem üzemel. A Budapest Park négy hónapig van nyitva egy évben, a többi hónapban konténerraktárként működik. Csakhogy a P+R parkolóhoz le kellene aszfaltozni a területet, évről évre ki kell alakítani az infrastruktúrát, úgy viszont már nem éri meg üzemeltetni a területet, ha ezt minden évben fel kell bontania a betont. 

A Park egyébként nem zavarja a ferencvárosiakat, a környéken nem nagyon van lakóépület, panasz a kerületiek részéről eddig nem érkezett. A környéken egyébként jócskán vannak parkolók, a Nemzeti Színház előtti placcon például 500 autó is elfér. (Index)