A BKV a Vaterán hirdetett meg egy csuklós villamost, mire elszabadultak a felhasználók

INTERNET
2017 május 22., 09:57
comments 150
photo_camera Fotó: BKV Zrt

1 millió 480 ezer forintos kikiáltási áron dobott fel a BKV a Vaterára egy 1424-es pályaszámú Ganz csuklós villamost. Ez a Ganz talán klasszikus modelljeinek egyike, a budapesti városkép elmúlt évtizedeinek meghatározó látványeleme. Az sem rossz persze, hogy neten keresztül villamost is lehet venni, de még ennél is jobb, hogy a hirdetés felhasználók seregeiből hozta ki a középső csoportos favillamos-tologató gyermeket, hogy a dedós humor egészen fantasztikus hullámával árasszák el az online hirdetés kérdés/válasz szekcióját.

Már az első júzerkérdés is így hangzott, rogerw_a felhasználó klaviatúrájából:

Azt szeretném kérdezni, hogy ha veszek egy ilyen vadállatot, akkor mehetek vele erre arra pesten? Vagy mondjuk így éjszaka korzózhatok vele? A garázsukba lehet bérelni neki helyet havonta? Köszönöm szépen! - rogerw_a

Mire BKVZRT a lehető legkimértebben reagált:

Tisztelt rogerw_a! Köszönjük érdeklődését! Magán célra, semmilyen körülmények között nem vehető igénybe Budapest villamos hálózatának kötött pályája. A megvásárolt járműveket az nyertes licitet követő, adásvételi szerződésben foglalt határidőn belül a vevőnek el kell szállítania a BKV Zrt. telephelyéről.

Ez megadta az alaphangot. Csakúgy záporoztak a humorosnál is viccesebb kérdések:

A sinek és a felső vezetékek járnak hozzá, vagy azok külön aukción lesznek elérhetőek? Esetleg megállókra is számíthatunk? Kipróbálási garancia van? Illetve futárral küldik vagy csomagponton lehetséges-e az átvétel?

és

Hány kilowattot fogyaszt százon? Ha netalántán elfejtem befizetni a villanyszámlát és emiatt lekapcsolják,zsebtelepről működtethető a történet? Van néhány haszonállatom (disznó,tehén meg ilyesmik) őket szállíthatom benne? Vonóhorog van rajta? Utánfutót meg ekét szeretnék húzni vele. Nagy zene van benne? Köszönöm előre is a válaszát.

no meg

BKV ellenőr jár hozzá? Remélem igen mert ha nem akkor fel kell vennem eggyet . Crafter

De az ugratást egy medveszőrkucsmás brit őrkatona higgadtságával tűrő Ismeretlen BKV-s egyszer sem jött ki a sodrából:

A járművön kívül egyéb ingóság nem tárgya az aukciónak. Minden egyéb kérdésére megtalálja válaszát Árverési Szabályzatunkban és az Árverési felhívásunkban.

és

Ilyesfajta fogyasztási adatunk nem áll rendelkezésre. Zsebtelepről nem működtethető a jármű. Amennyiben megvásárolja és elszállítja a járművet, Ön dönti el, hogy a hatályos jogszabályok betartása mellett mit szállít vele. (Természetesen nem Budapest villamoshálózatán) Köznyelvben értelmezett, gépjárművekhez szabványosított vonóhorog nincs a járművön. A hangosító/utastájékoztató rendszer egy része érhető csak el a járművekben. A további kérdései tisztázása érdekében javasoljuk a kiszemelt jármű megtekintését az Árverési felhívásunkban foglaltak alapján.

no meg

Tisztelt Crafter! Árverési felhívásunkban megtalálja pontosan az aukció tárgyát. 

Azt hiszen, az Ismeretlent megrendíti egy olyan, tenyészmadarakra vonatkozó kérdés, miszerint

Tisztelt BKVZRT! üdv Érdekel a dolog csak arra lennék kiváncsi hogy hány ülés van a járműben mert kotlóst szeretnék ültetni benne - colombuss

?

Szerintem már fejből tudod a választ:

Tisztelt colombuss! Ahogy a termékleírásban is olvasható, a járművek állapota eltérő, így javasoljuk az Árverési felhívásban foglalt személyes megtekintési lehetőségeket, hogy minden kérdésére választ kaphasson. - BKVZRT

Nem idézek ide minden debil kérdést, mert akad belőlük még jó sok. Na jó, azt az egyet még, hogy

Tisztelt BKVZRT! Érdeklődnék, hogy autógumi kereket tudnának rátenni, hogy az autópályán letudjunk menni a családdal például a Balatonra? Klíma, mikrofon, hangfalak, vészjelző, tűzoltó felszerelés, elsősegély doboz van? Várom a megtisztelő válaszát. - Pcdok99

Szóval napok óta folyik az önfeledt ovis buli, és tart is még május 31-ig, amikor sajnos lezárják a licitet, és mindenki kereshet új játszóteret magának.

A tippért örök hálánk Miskának!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.