Az EU-ban nálunk csak a bolgárok érzik magukat rosszabbul

életmód
2017 május 22., 17:37
comments 111

A KSH friss, Magyarország 2016 című kiadványából az derül ki, hogy évek óta semmit sem változott, ahogy a magyarok a helyzetüket értékelik – írta meg a hvg.hu.

Az embereket arra kérték, hogy 10-es skálán pontozzák az elégedettségüket, és az átlagos adat 2013 óta nem változott: 6,1 pont. Ennél rosszabb eredményt az EU-ban csak Bulgária ért el.

A legelégedettebbek a fiatalok és a felsőfokú végzettségűek, és minél idősebb valaki, annál rosszabbul érzi magát. A megkérdezettek 15 százaléka csak ritkán vagy soha nem érzi magát boldognak – írja a lap.

Pedig a reálkeresetek 2010 óta 24 százalékkal nőttek. Csakhogy több mint 1,5 millióan élnek a legnagyobb nélkülözésben (ez az EU-ban a 4. legrosszabb adat), és még 1 millió embert fenyeget a szegénység. Főleg a vidékieket, a nagycsaládosokat és az egyedülálló szülőket veszélyezteti a lecsúszás.

A KSH kiadványának további részletei a Parlament oldalára feltöltött pdf-ben találhatók. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt