Az EU-ban nálunk csak a bolgárok érzik magukat rosszabbul

életmód
2017 május 22., 17:37
comments 111

A KSH friss, Magyarország 2016 című kiadványából az derül ki, hogy évek óta semmit sem változott, ahogy a magyarok a helyzetüket értékelik – írta meg a hvg.hu.

Az embereket arra kérték, hogy 10-es skálán pontozzák az elégedettségüket, és az átlagos adat 2013 óta nem változott: 6,1 pont. Ennél rosszabb eredményt az EU-ban csak Bulgária ért el.

A legelégedettebbek a fiatalok és a felsőfokú végzettségűek, és minél idősebb valaki, annál rosszabbul érzi magát. A megkérdezettek 15 százaléka csak ritkán vagy soha nem érzi magát boldognak – írja a lap.

Pedig a reálkeresetek 2010 óta 24 százalékkal nőttek. Csakhogy több mint 1,5 millióan élnek a legnagyobb nélkülözésben (ez az EU-ban a 4. legrosszabb adat), és még 1 millió embert fenyeget a szegénység. Főleg a vidékieket, a nagycsaládosokat és az egyedülálló szülőket veszélyezteti a lecsúszás.

A KSH kiadványának további részletei a Parlament oldalára feltöltött pdf-ben találhatók. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.