Bácskai János: „Azon leszek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén”

Budapest
2017 május 22., 15:47
comments 138

Az Indexen jelent meg, hogy Pál Tibor IX. kerületi képviselő javasolta, hogy betonozzák le a Budapest Parkot, és helyén parkolót hozzanak létre. Az ügyből jó nagy felhördülés kerekedett. 

Előadóktól kezdve ifjúsági szervezeteken át mindenki tiltakozott. Kiállt a szórakozóhely mellett a Fidelitas és Németh Szilárd is. A Fidesz alelnöke azt írta a Facebookon, hogy Tarlóssal és a kerület fideszes polgármesterével, Bácskai Jánossal is egyeztetett, és nem lesz parkoló a telken. Németh szerint az egész hír

„szoci kacsa vagy provokáció”.

Hétfőn kora délután az önkormányzat kiadott egy közleményt erről. Azt írták:

„Az elmúlt napokban a Budapest Park bezáratásával kapcsolatban megjelent félrevezető állításokkal szemben Bácskai János polgármesternek sem hatásköre nincs, sem szándékában nem áll a Budapest Park helyett P+R parkolót létrehozni.”

Németh Szilárd és az önkormányzat is hazudnak

Elég egyszerű ellenőrizni, hogy a Fidesz alelnöke és jó barátja Bácskai János is hazudnak, az Index, pedig igazat írt. A jegyzőkönyv fent van Ferencváros oldalán (12. pont), bárki elolvashatja. Ebből egyértelműen kiderül, hogy a polgármester támogatta a tervet. Alább olvasható a szocialista képviselő interpellációja, alatta pedig Bácskai János támogató hozzászólása.

Bácskai János polgármester
photo_camera Bácskai János polgármester Fotó: ferencvaros.hu

Pál Tibor: „ Nem azt látom a legnagyobb problémának, hogy nincs kerékpártároló az Ecseri úti metrómegállónál, hanem a parkolás megoldatlanságát. A Főváros a múltkor döntött ebben a kérdésben, jó lenne, ha minél előbb rendeződne a felszíni parkolás.... Ezen ügy kapcsán javaslom, hogy kérjük fel Polgármester urat – aki fővárosi képviselő is -, hogy a 2016. évben érje el, hogy a Budapest Park P+R parkolóként működjön,” 

dr. Bácskai János: „Pál Tibor képviselő javaslataival egyet tudok érteni, hiszen napirenden volt a Fővárosi Közgyűlésen a József Attila-lakótelep parkolási rendszer bevezetéséről szóló rendelet, csak az előterjesztés nem abban a formában került beterjesztésre, mint ahogy szerettük volna, ezért kértem a levételét....  

Azon leszek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén – ami kb. 400 parkolóhelyet jelent –, még ha ez a fiatalság szórakozásának a rovására is lenne.”(2015)

2016-ban Pál Tibor újra felhozta a témát.

Az egyik interpelláció a Soroksári úton lévő Budapest Parkként működő területre vonatkozik. Eredetileg a szabályozási terv szerint itt P+R parkolónak kellene működnie (...) a Fővárostól kapott válaszból kiderült, hogy ez a terület az Olimpia idején különböző villamos végállomásoknak a helye lett volna, de azóta kiderült, hogy nem lesz Olimpia, tehát most már nyugodtan lehet P+R parkolót építeni.

– mondja Pál Tibor.

Erre Bácskai polgármester a jegyzőkönyv (21-es pont) szerint ismét támogatásáról biztosította az ellenzéki képviselőt:

„A felvetéssel tulajdonképpen egyetértek, de a kivitelezéssel bajban lennék, ha nekem kellene megoldani, ezért én is kíváncsian várom a Főváros válaszát.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.