Balog Zoltán azt állítja, levelet fog kapni az amerikai oktatási minisztertől a CEU ügyében

POLITIKA
2017 május 22., 16:37
comments 244

Az Index egy konferencián szerette volna kamerával elkapni az emberierőforrás-minisztert, hogy feltehessen néhány kérdést a CEU-ról. Balog azt ígérte, hogy a konferencia után áll rendelkezésükre.

Csakhogy amíg várták, Balog emberei (vagy a szervezők) ideges szervezkedésbe és telefonálásba kezdtek, a miniszter kisbusza ide-oda állt, mintha nem tudnák, honnan fog kijönni Balog Zoltán. Végül egy nő azt mondta nekik, hogy álljanak odébb, egy árnyékos részre, hogy ne kelljen hunyorogni.

Na, ekkor jött ki az épületből Balog Zoltán, természetesen a másik ajtón, így a stáb rohanhatott át oda, hogy elkapja.

Ez sikerült is, és miután Balog Zoltán vitatkozott egy kicsit a Hír Tv riporterével, akinek nem volt hajlandó nyilatkozni, az Index kérdésére (hogy a kormány mit szeretne tenni, hogy az amerikai CEU Magyarországon működhessen) Betsy DeVos amerikai oktatási miniszterre utalva azt válaszolta:

„A helyzet az az, hogy várok egy levelet az illetékes miniszter asszonytól, és valószínűleg fogok is kapni, és aztán tudom kialakítani az álláspontomat.”

Utólag egyébként Balog emberei azt állították, egy másik stábot akartak lerázni, azért trükköztek a miniszter távozásakor. A teljes videó itt látható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.