Balog Zoltán azt állítja, levelet fog kapni az amerikai oktatási minisztertől a CEU ügyében

2017 május 22., hétfő 16:37
245

Az Index egy konferencián szerette volna kamerával elkapni az emberierőforrás-minisztert, hogy feltehessen néhány kérdést a CEU-ról. Balog azt ígérte, hogy a konferencia után áll rendelkezésükre.

Csakhogy amíg várták, Balog emberei (vagy a szervezők) ideges szervezkedésbe és telefonálásba kezdtek, a miniszter kisbusza ide-oda állt, mintha nem tudnák, honnan fog kijönni Balog Zoltán. Végül egy nő azt mondta nekik, hogy álljanak odébb, egy árnyékos részre, hogy ne kelljen hunyorogni.

Na, ekkor jött ki az épületből Balog Zoltán, természetesen a másik ajtón, így a stáb rohanhatott át oda, hogy elkapja.

Ez sikerült is, és miután Balog Zoltán vitatkozott egy kicsit a Hír Tv riporterével, akinek nem volt hajlandó nyilatkozni, az Index kérdésére (hogy a kormány mit szeretne tenni, hogy az amerikai CEU Magyarországon működhessen) Betsy DeVos amerikai oktatási miniszterre utalva azt válaszolta:

„A helyzet az az, hogy várok egy levelet az illetékes miniszter asszonytól, és valószínűleg fogok is kapni, és aztán tudom kialakítani az álláspontomat.”

Utólag egyébként Balog emberei azt állították, egy másik stábot akartak lerázni, azért trükköztek a miniszter távozásakor. A teljes videó itt látható.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt