Enes Kanter szerint Erdogan „századunk Hitlere”

külföld
2017 május 22., 20:34
comments 67

Az Oklahoma City Thunder nevű amerikai kosárlabdacsapat játékosát Bukarestben szombat délelőtt őrizetbe vették, mert a török nagykövetség érvénytelenítette a török állampolgárságú sportoló útlevelét. Kanter szerint azért, mert nem ért egyet Erdogan elnök politikájával, és többször is nyíltan kritizálta a török államfőt, illetve nyíltan támogatja az Amerikában élő, Törökországban körözött hitszónokot, Fethullah Gülent, Erdogan legnagyobb politikai ellenfelét.

link Forrás

Kanter egy hétfői, New York-i sajtótájékoztatón Erdoganról azt mondta, hogy ő egy „szörnyű ember”, „századunk Hitlere”, és reméli, „a világ tenni fog valamit ellene”. Kanter szerint bárki is lesz az, aki megpróbál elindulni Erdogan ellen, azt meg fogja próbálni elhallgattatni. A kosaras, aki most hazátlannak tartja magát, azt mondta, megható, mennyi támogatást kapott Amerikában, pedig nem is amerikai. Mint mondta, ha visszaküldték volna Törökországba, a második napon már hír sem jött volna róla. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.