Júliusban tőzsdére vihetik a Waberert

gazdaság
2017 május 22., 7:15
comments 43

Júliusban tőzsdére mehet a Waberer's International, amit a Financial Times Európa egyik legnagyobb szállító és logisztikai vállalataként jellemzett. A lap értesülései szerint a céget 2016 júniusában felvásárló befektetési alap, a Mid-Europa Partners (MEP) több bankot is megbízott a részvénykibocsátás (IPO) előkészítésével.

A cégről rengetegszer terjedtek már hasonló pletykák, az egyik korábbi körben itt foglaltuk össze a tudnivalókat.

A várakozások szerint a Waberer's félmilliárd eurósnál nagyobb kapitalizációra számíthat már a kereskedés első pillanatában, írja az FT. A lap szerint ez nagyot lendíthet a pénzügyi világválság óta gyengélkedő, 2015 novemberében állami, a Magyar Nemzeti Bank tulajdonába került tőzsdének, és lendületet adhat a kormány magyar befektetésekre koncentráló terveinek is.

Az IPO vezetésével a Citibankot bízták meg, de az Erste Bank, illetve két befektetési alap, a Berenberg és a Renaissance Partners is részt vesz benne. Mindezt heteken belül hivatalosan is megerősíthetik, írja az FT, amely nagyon röviden a céget is bemutatta. Ezek szerint az egykor Wáberer György magánvállalkozásaként indult, 2016 óta a MEP tulajdonában levő cég több mint 3500 saját kamionjával a legnagyobb, saját flottáját használó kamionos szállító vállalkozása, amely tavalyi könyvei szerint adózás előtt 76 millió eurós eredményt ért el, de 211 millió eurós tartozást is görget.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt