Tagadja a ferencvárosi önkormányzat, hogy parkolót akarna csinálni a Budapest Parkból

Budapest
2017 május 22., 09:33
comments 43

Vasárnap este jelent meg az Indexen, hogy egy IX. kerületi szocialista képviselő képviselő kezdeményezésére az ferencvárosi önkormányzat is támogatná, hogy P+R parkolót alakítsanak ki a Budapest Park nevű szabadtéri szórakozóhely által elfoglalt telken. A szocialista képviselő, Pál Tibort a kerületi parkolási biznisz közelében settenkedő embernek tartják, és évek óta bombázta már a kerületi polgármestert, mikor lesz végre parkoló az ingatlanon.

Indoka általában az volt, hogy a fővárosi rendezési terveken parkolóként szerepel a terület, és hogy a Budapest Park csak 4 hónapot tart nyitva, az év fennmaradó részében konténerraktárként működik. Pál javaslata elvben nem korlátozta volna a szórakozóhely működését, gyakorlatilag viszont ellehetetlenítette volna a Budapest Parkot, hiszen a hely nem tudott volna a parkoláshoz kialakított, leaszfaltozott, parkolóórákkal felszerelt telken üzemelni.

A tervet többen kritizálták, így Majka és az MSZP alelnöke, Ujhelyi István is. Utóbbi ezt írta a Facebookon:

„Na neee! El a kezekkel a Budapest Parktól! A ferencvárosi képviselőnk nem egyenlő az MSZP-vel! A hazai könnyűzenei élet kedvelt koncerthelyét, tízezrek egyre inkább kultikus találkahelyét nagy baromság lenne eltiporni! Tibi és a helyi Fidesz keressen más 'nünükét' magának!”

Majka pedig ezt:

link Forrás

A szórakozóhely mellett kiállt a Fidelitas és Németh Szilárd is. A Fidesz alelnöke azt írta a Facebookon, hogy Tarlóssal és a kerület fideszes polgármesterével, Bácskai Jánossal is egyeztetett, és nem lesz parkoló a telken. Németh szerint az egész hír

„szoci kacsa vagy provokáció”.

Hétfőn kora délután az önkormányzat kiadott egy közleményt erről. Azt írták:

„Az elmúlt napokban a Budapest Park bezáratásával kapcsolatban megjelent félrevezető állításokkal szemben Bácskai János polgármesternek sem hatásköre nincs, sem szándékában nem áll a Budapest Park helyett P+R parkolót létrehozni. Erre azért sincs lehetősége, mert a Budapest Park a jegyző által kiadott jogerős rendezvénytartási engedély birtokában tart nyitva, és a szabadtéri szórakozóhely fővárosi tulajdonú területen működik.”

A kerület szerint Bácskai János polgármester Pál Tibor MSZP-s képviselő interpellációját (amiben arról érdeklődött, miért nincs még parkoló a Budapest Park helyén) hivatalból továbbította a fővárosnak, de nem támogatta, a választ rá a főváros adja majd meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.