A férfi fején átrepülő golyó ölte meg a barátnőjét

külföld
2017 május 23., 05:13
comments 70

Csak egy töltényhüvelyt találtak a helyszínen a rendőrök, akiket egy gyilkosság helyszínére riasztottak. Gyanújukat később a boncolás is megerősítette, amikor a hüvelyhez tartozó lövedéket a halálos áldozat, a 22 éves Brittanymae Haag testében találták meg.

Victor Sibsont emberöléssel vádolják. Öngyilkos próbált lenni, de a fején áthatoló golyó a barátnőjével végzett.
photo_camera Victor Sibsont emberöléssel vádolják. Öngyilkos próbált lenni, de a fején áthatoló golyó a barátnőjével végzett. Fotó: Anchorage Police Dept - Public Domain

Mindez azért volt nagyon különös, mert a helyszínen volt egy másik sérült is. Victor Sibson minden jel szerint önmagával próbált végezni, de a golyó áthatolt a koponyáján, és végzett Haaggal.

Sibson túlélte az öngyilkossági kísérletet.

A kórházban alkoholtesztet végeztek rajta, aszerint a büntetőjogi határérték háromszorosa volt a véralkoholszintje. Nem is tudta pontosan felidézni, hogy mi hogy történt. A rendőrség szerint az, hogy csupán egy hüvelyt és egy golyót találtak, "erősen alátámasztja, hogy valóban csak egy lövést adott le".

Sibsont most emberöléssel gyanúsítják. A munkanélküli férfi nem tudta letenni a 250 ezer dolláros óvadékot, így letartóztatásban várja az ítéletet. Ügyvédet se tudott fogani magának, a bírótól is csak annyit kérdezett, hogy "még ma kideríthetnénk, hogy bűnös vagyok-e vagy sem?".

A tárgyaláson Sibson védősisakot viselt, ami takarta a sebeit. A tárgyalás előtt feladta magát, miután a tévéből értesült, hogy a rendőrök két napja nem találják.

Ha bűnösnek találják, a helyi törvények alapján akár 99 év börtönre is ítélhetik. (Via AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.