A Fidesz máris megtalálta a manchesteri robbantás felelősét, Brüsszelt

A politikai hullarablás szép példájaként a Fidesz már kedd reggel, miközben Manchesterben még az áldozatokat számolgatják, máris erősen belpolitikai célzatú közleményt adott ki a történtekről. Ebben a Scotland Yard gyakorlott nyomozóit megelőzve már a terrortámadás felelősét is megtalálták:

Brüsszelt.

Mert a Fidesz szerint "a tömeges bevándorlás terrorveszélyt hozott az európai polgárokra", és ennek az EU elhibázott politikája az oka.

"Ismét kérdezzük: még hány ártatlan európai embernek kell meghalnia, hogy Brüsszel megváltoztassa elhibázott bevándorláspolitikáját?" - kérdik.

Azt most talán hagyjuk is, hogy Nagy-Britanniában már a bevándorlási válság 2015-ös kirobbanása előtt is jelentős volt a terrorveszély, hogy mást ne mondjak, 2005 júliusában két héten belül két súlyosabb merényletet hajtottak végre szélsőséges iszlamisták Londonban. Tárgyunk szempontjából most említésre méltóbb, hogy

Nagy-Britannia sosem volt 1997 óta* nem része az európai bevándorlási rendszernek, például egyáltalán nem vonatkoznak rá a Dublin III-szerződés részletei.

Ellenben Nagy-Britannia egykor az egész világra kiterjedő gyarmatbirodalom központja volt, ahonnan százezerszámra fogadott be bevándorlókat. A 2005. július 7-i terrortámadásokat ilyen, az egykori brit gyarmatokról bevándorlók már Nagy-Britanniában született leszármazottai követték el.

*Pontosítás 10:11