Ausztriát és Boszniát is kereskedőházakkal örvendeztette meg a kormány

POLITIKA
2017 május 23., 18:26
comments 95

A Magyar Nemzeti Kereskedőház közép-európai kereskedelemfejlesztési hálózata kedden új képviseletet nyitott az ausztriai Kismartonban (Eisenstadt).

A hálózat a Magyarországgal szomszédos országokban és Lengyelországban működik 2015 óta, a kedden megnyílt burgenlandi képviselet a 21. iroda. Innen akarják feltérképezni az osztrák üzleti lehetőségeket.

Kiss-Parciu Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek telefonon azt mondta, hogy a képviselet olyan cégeknek, jellemzően kis- és közepes vállalkozásoknak tud segíteni, amelyek szeretnének bővülni, exportálni, kapcsolatot keresnek más piacokra, de nem tudják, hogy milyen irányba induljanak el. 

Hozzátették, hogy „kedden a MNKH új képviselettel bővült Bosznia-Hercegovinában és Szarajevóban is”. (Sajnos a közleményből nem derült ki, hogy ez most egy vagy rögtön két irodát jelent.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.