Ausztriát és Boszniát is kereskedőházakkal örvendeztette meg a kormány

2017 május 23., kedd 18:26
99

A Magyar Nemzeti Kereskedőház közép-európai kereskedelemfejlesztési hálózata kedden új képviseletet nyitott az ausztriai Kismartonban (Eisenstadt).

A hálózat a Magyarországgal szomszédos országokban és Lengyelországban működik 2015 óta, a kedden megnyílt burgenlandi képviselet a 21. iroda. Innen akarják feltérképezni az osztrák üzleti lehetőségeket.

Kiss-Parciu Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek telefonon azt mondta, hogy a képviselet olyan cégeknek, jellemzően kis- és közepes vállalkozásoknak tud segíteni, amelyek szeretnének bővülni, exportálni, kapcsolatot keresnek más piacokra, de nem tudják, hogy milyen irányba induljanak el. 

Hozzátették, hogy „kedden a MNKH új képviselettel bővült Bosznia-Hercegovinában és Szarajevóban is”. (Sajnos a közleményből nem derült ki, hogy ez most egy vagy rögtön két irodát jelent.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt