Egy 22 éves férfit gyanúsítanak a manchesteri terrortámadással

külföld
2017 május 23., 16:37
comments 488

Kedd délután jelentette be a manchesteri rendőrség, hogy a gyanú szerint egy Salman Abedi nevű 22 éves férfi követett el hétfőn este öngyilkos merényletet a városban rendezett Ariana Grande-koncerten.

Helyi hírek szerint Abedi líbiai szülők gyermeke, akik még a Kadhafi-rezsim elől menekültek Nagy-Britanniába.

Különös módon egyébként az amerikai hatóságok korábban nevezték meg a merénylőt, mint hogy a brit rendőrség hivatalosan is azonosította volna. A manchesteri rendőrség szerint Abedi még csak gyanúsított, és először azt szeretnék kideríteni, hogy a férfi egyedül követte el a merényletet, vagy egy terrorszervezet tagjaként.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.