Öngyilkos merénylet volt a manchesteri terrortámadás

2017 május 23., kedd 4:39
419
Helyszínelők a Manchester Arénánál, a május 22-i terrortámadás helyszínén. Fotó: PAUL ELLIS/AFP

Házi készítésű pokolgépet robbantot, magával is végezve a manchesteri terrortámadás elkövetője, jelentette be a nyomozást vezető főfelügyelő, Ian Hopkins a Guardian jelentése szerint. Az elkövetőt nem számítva a legfrissebb adatok szerint 22 halálos áldozata van a robbantásnak, további 59-en sebesültek meg. Az áldozatok között gyerekek is vannak.

A robbantás után a Reuters két, meg nem nevezett amerikai forrásra hivatkozva már öngyilkos merényletről beszélt, a brit nyomozók ezt mostanra erősítették meg.

Ian Hopkins főfelügyelő beszámolója szerint a támadást az öngyilkos merénylő egymaga követte el, de "a nyomozás prioritása annak megállapítása, hogy valóban egymaga cselekedett, vagy egy hálózat részeként".

Tájékoztatása szerint a nyomozás gyorsan halad, nagy erőforrásokat szabadítottak fel az érdekében. Emellett a közbiztonság megerősítése érdekében sok rendőrt vezényeltek az utcára Manchesterben és a környékén is, köztük fegyveres járőröket is. Éjszaka négyszáz rendőr dolgozott az ügyön és a helyszín biztosításán.

Hopkins emellett felszólította a közvéleményt, hogy "ne spekuláljon a részletekről, ne terjesszen neveket". Egyben bejelentette, hogy a terrorelhárítással és a titkosszolgálatokkal együttműködve igyekeznek meghatározni az elkövető személyét. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt