Rendőröknek kellett rendet vágni egy magyar film cannes-i bulijában

bűnügy
2017 május 23., 07:34
comments 41

A Miskolcon végzett Kristóf György Out című (magyar-szlovák koprodukcióban készült) alkotása az Un Certain Regard szekcióban versenyez a cannes-i filmfesztiválon, a filmet hétfő délután mutatták be a programban, amit a szokásos parti követett. 

A rendező programigazgatónak címzett levele az Indexnél is landolt; ebben a filmrendező azt írja, hogy a Villa Schweppesben tartott 9000 eurós költségvetésű (!) partiról őt és a film szlovák producerét, Marek Urbant és a hangmérnök Jan Richtrt is elvitték és órákig benn tartották a kékek. 

A rendőrség a levél szerint egy verekedés miatt vonult ki az éjjel 2-ig nyitva tartó helyszínre, és állítólag eltört a hangmérnök karja is. Az Index kereste a stáb tagjait, de még nem kapott visszajelzést. 

A filmet, ami Kristóf első játékfilmje, kedden is vetítik még a fesztiválon. Az Out egy 50 körüli szlovákiai magyar családapapáról, Ágostonról szól, akit kirúgnak az állásából, és ezért úgy dönt, a Baltikumra költözik. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.