Szijjártó: Óriási kockázat volt beengedni 1,5 millió bevándorlót

Óriási kockázatot vállalt Európa azzal, hogy két éven belül mintegy 1,5 millió "azonosítatlan hátterű és szándékú" embert engedett be - nyilatkozta kedd reggel az M1 adásában Szijjártó Péter az MTI szerint. A külügyminiszter szerint a 2015 óta megsokasodott terrorcselekmények az illegális bevándorlással vannak összefüggésben. 

Szijjártó a hétfő éjjeli manchesteri robbanásra reagált, amiről már tudni lehet, hogy 22 áldozatot követelt, de az elkövető pontos személye és motivációja még nem ismert. A külügyminiszter szerint "beszélni kell erről a kérdésről, Európának meg kell védenie magát". 

Azt továbbra sem tudni biztosan, volt-e magyar áldozata a támadásnak, a külügynek erre vonatkozóan nincs még információja, de a londoni magyar követség várja azok jelentkezését, akik tudnak olyan koncertlátogatóról, akivel a robbantás óta nem sikerült felvenni a kapcsolatot.

A magyar kormány részvétét fejezte ki az áldozatok családjának, Áder János köztársasági elnök részvétét fejezte ki II. Erzsébet brit uralkodónak.