Szijjártó: Óriási kockázat volt beengedni 1,5 millió bevándorlót

politika
2017 május 23., 05:14
comments 245

Óriási kockázatot vállalt Európa azzal, hogy két éven belül mintegy 1,5 millió "azonosítatlan hátterű és szándékú" embert engedett be - nyilatkozta kedd reggel az M1 adásában Szijjártó Péter az MTI szerint. A külügyminiszter szerint a 2015 óta megsokasodott terrorcselekmények az illegális bevándorlással vannak összefüggésben. 

Szijjártó a hétfő éjjeli manchesteri robbanásra reagált, amiről már tudni lehet, hogy 22 áldozatot követelt, de az elkövető pontos személye és motivációja még nem ismert. A külügyminiszter szerint "beszélni kell erről a kérdésről, Európának meg kell védenie magát". 

Azt továbbra sem tudni biztosan, volt-e magyar áldozata a támadásnak, a külügynek erre vonatkozóan nincs még információja, de a londoni magyar követség várja azok jelentkezését, akik tudnak olyan koncertlátogatóról, akivel a robbantás óta nem sikerült felvenni a kapcsolatot.

A magyar kormány részvétét fejezte ki az áldozatok családjának, Áder János köztársasági elnök részvétét fejezte ki II. Erzsébet brit uralkodónak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.