Ez a mexikói politikai zseni megalkotta a legtökéletesebb kampányhashtaget

Javier Zapata egy brilliáns húzással döbbenetes mennyiségű ingyenes médiaszereplést szerzett magának. Zapata a teljesen jelentéktelen Közösségi Találkozások párt kormányzójelöltje a nyugat-mexikói Nayarit szövetségi államban. És bár győzelmi esélyei egyáltalán nincsnek, azzal azért tisztában van, hogy a változó médiafogyasztási szokások korában már nem elég a mexikói politikai kampányok bevett eszközével, az orrvérzésig sugárzott rádiós és televíziós reklámszpotokkal kampányolni.

Legalább ilyen jelentősége van egy jól felépített közösségi médiás kampánynak. Egy jó közösségimédia-kampány kulcsa pediga tökéletes hashtag megtalálása.

Zapata stábja pedig kitett magáért, amikor teleplakátolták Nayaritot Zapata jelölti plakátjával, rajta a mindent vivő hashtaggel:#hashtagcampaña, vagyis #kampányhashtag.A hatás minden várakozást felülmúlt, kampányából virális szenzáció lett, még a Netflix is lecsapott rá a House of Cards legújabb évadának latin-amerikai kampányában. 

Aminél már tényleg csak az volt menőbb, amikor Malcolm Turnbull jelenlegi ausztrál miniszterelnök gyakorlatilag ellopta egyik kedvenc sorozatom, a Veep fiktív elnökétől a "folyamatosság és változás" szlogent.

Zapata sajnos végül úgy döntött, hogy lecseréli kampánya hashtagét. "Meggyőződésem, hogy az átlagembereknek nagyobb tapasztalatuk van politikai kampányhashtagek alkotásában a pártoknál vagy a milliókat kérő kampánytanácsadóknál" - nyilatkozta. És adjuk meg, hogy második próbálkozása is telitalálat:#PorMisBigotes, vagyis #ABajszomMiatt.(Via The Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.