Megrovást kapott a tiszabői tanárnő, aki felpofozta a 11 éves tanítványát

oktatás
2017 május 25., 09:07
comments 248

A másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék kedden helybenhagyta a Szolnoki Járásbíróság korábbi ítéletét, melyben a bíróság közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás miatt bűnösnek mondta ki és megrovásban részesítette a tanítványát felpofozó tanárt.

A büntetlen előéletű, a történtek idején a Tiszabői Általános Iskolában tanító tanárnő 2014. október 8-án egyszer pofon vágta a történtek idején 11 éves leány tanítványát. Az ítélet jogerős.

A hatályos jogszabályok szerint megrovásban kell részesíteni azt, akinek cselekménye az elbíráláskor már nem veszélyes, vagy olyan csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy az a törvény szerint alkalmazható legkisebb büntetés kiszabása vagy más intézkedés alkalmazása szükségtelen. (Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.