Most is Hegedűs Zsuzsa mutatja az utat a kormánynak, ha a szegénységről van szó

POLITIKA
2017 május 25., 06:24
comments 136

Még mindig tart Hegedűs Zsuzsa megbízatása, aki havi egymillió forint és egy szolgálati autó ellenében ad tanácsot Orbán Viktornak a gyerekszegénység felszámolására. A Magyar Nemzet járt utána, hogy még mindig a kormánynak dolgozik-e a főtanácsadó, akiről 2014-ben kiderült, hogy alapítványával olyan csirkéket osztottak szét a rászorulók között, amelyeket 160 millió forintos szállítási költséggel hoztak Spanyolországból.

Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó, a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány kuratóriumának elnöke egy malacot fog az alapítvány adományosztásán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Székely községben 2015. május 5-én.
photo_camera Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó, a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány kuratóriumának elnöke egy malacot fog az alapítvány adományosztásán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Székely községben 2015. május 5-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hegedűs Zsuzsa már 2014-ben arról beszélt, hogy „Magyarországon éhező gyerekek szociológiai értelemben azonosítható sokasága nem létezik” és a kormány különböző intézkedéseivel „felszámolta a rendszerszintű gyermekéhezést és nyomort”.

Igaz, a Gyermekétkeztetési Alapítvány az MTA adatai alapján pont arról beszélt, hogy

az országban 430 ezer rászoruló gyermek él, de közülük csak 208 ezren jogosultak az ingyenes nyári étkezésre, mert a többiek családjában az egy főre jutó havi jövedelem meghaladja a 37 ezres korlátot.

A lapnak Hegedűs kollégája elmondta, hogy bár a főtanácsadó mostanában nem szerepel valami sokat a sajtóban, de a háttérben több projekten is dolgoznak, ezeket azonban nem részletezte. Azt is elmondta, hogy a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány a vetőmagprogramja még mindig fut, és az alapítvány több mint egy éve nem frissült weboldalát is hamarosan új tartalmakkal töltik fel.

2016-ban több közpénzből működő alapítvány és állami cég is támogatta a szervezetet, így például a jegybankhoz tartozó Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány vagy az MVM-csoport: az MVM Zrt. tízmillió forintot adott az Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.