34 év után kivégezték a halálsor Houdinijét

külföld
2017 május 26., 08:00
Tommy Arthurt 34 évvel a bíróság ítélete után, 2016. május 26-án, hajnali negyed egykor végezték ki méreginjekcióval.
photo_camera Tommy Arthurt 34 évvel a bíróság ítélete után, 2016. május 26-án, hajnali negyed egykor végezték ki méreginjekcióval. Fotó: AFP PHOTO / ALABAMA DEPARTMENT OF CORRECTIONS/HANDOUT

Harmincnégy évvel halálra ítélése után péntek hajnalban, helyi idő szerint negyed egykor kivégezték Alabamában Tommy Arthurt. Arthur a bíróság ítélete szerint tízezer dollár ellenében lőtte agyon álmában Troy Wicker hajógépészt. Az ítélet szerint Arthurt Wicker neje bérelte fel, a férfit a nő vallomása alapján ítélték halálra.

Arthur végig ártatlannak vallotta magát, védői pedig azzal érveltek, hogy nincs tárgyi bizonyíték ellene. A bíróság 1983-ban ennek ellenére halálra ítélte.

Arthur azóta legendává nőtte ki magát, hogy minden lehetőséget kihasználva hétszer is sikerült leállítania a kivégzését. De nyolcadjára már nem sikerült, méreginjeikcióval kivégezték.

"34 évvel azután, hogy először halálra ítélték egy Colbert megyei férfi meggyilkolásáért, Thomas Arthur elhúzódó kísérlete arra, hogy megússza az igazságszolgáltatást, végre véget ért. Ami mindennél fontosabb, hogy Troy Wicker családja ma végre megkezdheti a fájdalmas veszteség régóta húzódó feldolgozását" - nyilatkozta a kivégzés után Alabama igazságügyi minisztere, Steve Marshall. (Via The Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.