34 év után kivégezték a halálsor Houdinijét

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Tommy Arthurt 34 évvel a bíróság ítélete után, 2016. május 26-án, hajnali negyed egykor végezték ki méreginjekcióval.Fotó: AFP PHOTO / ALABAMA DEPARTMENT OF CORRECTIONS/HANDOUT

Harmincnégy évvel halálra ítélése után péntek hajnalban, helyi idő szerint negyed egykor kivégezték Alabamában Tommy Arthurt. Arthur a bíróság ítélete szerint tízezer dollár ellenében lőtte agyon álmában Troy Wicker hajógépészt. Az ítélet szerint Arthurt Wicker neje bérelte fel, a férfit a nő vallomása alapján ítélték halálra.

Arthur végig ártatlannak vallotta magát, védői pedig azzal érveltek, hogy nincs tárgyi bizonyíték ellene. A bíróság 1983-ban ennek ellenére halálra ítélte.

Arthur azóta legendává nőtte ki magát, hogy minden lehetőséget kihasználva hétszer is sikerült leállítania a kivégzését. De nyolcadjára már nem sikerült, méreginjeikcióval kivégezték.

"34 évvel azután, hogy először halálra ítélték egy Colbert megyei férfi meggyilkolásáért, Thomas Arthur elhúzódó kísérlete arra, hogy megússza az igazságszolgáltatást, végre véget ért. Ami mindennél fontosabb, hogy Troy Wicker családja ma végre megkezdheti a fájdalmas veszteség régóta húzódó feldolgozását" - nyilatkozta a kivégzés után Alabama igazságügyi minisztere, Steve Marshall. (Via The Washington Post)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.