A Belügyminisztérium elköltött már 803 milliót, de azt sem tudják, hogy mikor költözhetnek a Budai Várba

politika
2017 május 26., 13:32
comments 38

Nem tudja a Belügyminisztérium, hogy mikor költözik az Országház utca 28-32. és az Úri utca 49-51. szám alatti épületegyüttesbe, a Várba, írja az Átlátszó.hu. Az eredeti tervek még idei pakolásról szóltak, aztán az év elején kiderült, hogy legkorábban 2018 decemberében lehet majd dobozolni. Egy biztos: 

a minisztérium már elköltött 803 millió forintot a költözésre. 

Az összeget a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-nek fizették ki közbeszerzési tanácsadói, beruházás lebonyolítói és építési műszaki ellenőri feladatok elvégzésére. A BMSK a tervezéssel a Középület-tervező Zrt.-t bízta meg, 

ami 628 millióért készíti el a engedélyezési és kivitelezési terveket.

Az Átlátszó afelől is érdeklődött, hogy tudja-e már a tárca, hogy mi lesz a jelenlegi, József Attila utcai épületével, de erre sem tudtak felelni, mert annak 

„hasznosítása nem a minisztérium kompetenciájába tartozik”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.