Gigantikus sörvezetéket építenek egy német metálfesztivál helyszíne alá

KULTÚRA
2017 május 27., 09:56
comments 113

Minden évben 75 ezer ember jön össze Európa egyik legnagyobb metálfesztiválján, a wackeni Open Air-en Németországban. 

photo_camera Fotó: Wacken Open Air

Nem annyira meglepő módon egy ilyen rendezvényen viszonylag sok sör fogy, a szervezők pedig belátták, hogy a hagyományos sörszállítási megoldásokkal csak a gond van, ezért idén egy új logisztikai megoldást találtak ki: egy nagyon masszív vezetéket építettek a fesztiválterület alá, hogy ezen keresztül szállítsák majd azt a 400 ezer liter sört, ami várhatóan el fog fogyni idén. 

A szervezők szerint ez messze a leghatékonyabb megoldás arra, hogy nagy tömegben érkező emberek folyadékbevitelét megoldják. Az elmúlt években naponta többször kellett több tucat hordóval mászkálni a pultok között, ezzel feltartva a forgalmat és sok nehézséget okozva maguk számára is. Most viszont ez megszűnik, ráadásul a kiszolgálás is gyorsabb lesz, mivel nem kell majd várni arra, amikor a pultosok az üres hordót cserélik a csap alatt. 

A beruházás egymillió euróba kerül, de hosszabb távon számolnak vele, hiszen a tervek szerint még sokáig az apró német város maradna a metál európai fővárosa. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.