Hét egészségügyi folyóirat szerkesztőségi bizottságában kapott helyet egy kutya

Ollie egy staffordshire terrier, Perth városában, Ausztráliában él. Sok szempontból olyan élete van, mint fajtársainak, de akad egy fontos különbség: Dr. Olivia Doll álnéven hét nemzetközi egészségügyi folyóirat szerkesztőségi bizottságában is helyet foglal. 

Kutatási területei között többek lefedi a hassimogatás hatása a közepes termetű kutyáknál témáját, de vizsgálta azt is, milyen hatása van a gördeszkáknak a kutyaközlekedésben. 

Ollie gazdája egy közegészségügyi szakértő, Mike Daube, és azért kezdte el kutyáját egészségügyi szakértőként feltűntetni, mert elege lett a csaló egészségügyi folyóiratok emailjeiből, amikben pénzért cserébe ígértek jól hangzó című lapjaikban impaktfaktort és szerkesztői posztot a sokszor gyanútlan kutatóknak. 

Viszont mivel legtöbbször emögött a lapok mögött sem igazi szakértők ültek, így fordulhatott elő, hogy Oliie mind a mai napig társszerkesztőként van például feltűntetve a Global Journal of Addiction & Rehabilitation Medicine című kamulapban. (ScienceMag)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.