Nagyot esett Orbán népszerűsége január óta

POLITIKA
2017 május 27., 14:16

A Publicus Intézet legfrissebb, a Vasárnapi Hírek megbízásából készített közvélemény-kutatása szerint a pártok támogatottsága nem változott az elmúlt hónapban. A válaszadók 

  • 25 százaléka a Fideszre,
  • 14 százaléka az MSZP-re,
  • 10 százaléka a Jobbikra

szavazna, ha most vasárnap lennének a választások. Az LMP és a DK 3 százalékon, a Momentum 2 százalékon áll. A Együttnek és a Kétfarkú Kutya Pártnak egy-egy százalékos támogatottságot mértek. A Liberálisoknak és a Párbeszédnek még ennyit se. A közvélemény-kutatók mérték az egyes politikusok népszerűségét is, amiből kiderült, hogy 

január óta 9 százalékot vesztett Orbán, csak 40 százalékon áll.

Botkát a megkérdezettek 43 százaléka, míg Vonát 34 százaléknyian kedvelték. A mindkét politikus egy-egy százalékot vesztett, jellemzően a Fideszt támogatók fordultak el tőlük. Gyurcsány két pontot rontott egy hónap alatt: 19 százalékon áll. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.