"Szeretettel Manchesterből"

külföld
2017 május 27., 18:42
comments 120

Elismerte a brit védelmi minisztérium, hogy nem hamisítvány az a Twitteren terjedő kép, amin egy Paveway IV rakéta látható, az oldalán

"Love from Manchester"

felirattal. A brit katonák a RAF ciprusi bázisán írták az üzenetet a fegyverzetre, mielőtt a gép Szíria fölé indult volna, hogy az Iszlám Állam állásait támadja. A dzsihadista terrorszervezet vállalta a felelősséget Salman Abedi hétfő éjjeli öngyilkos merényletéért. A Manchester Aréna előcsarnokában 22 ember vesztette életét. 

link Forrás

A manchesteriek felháborodtak a bombára írt üzeneten. Az Independent újságírója, Harriet Williamson szerint teljesen ellentmond a katonák üzenete annak, ahogy Manchester érez és viselkedik. A merénylet után a manchesteriek összefogtak, függetlenül a vallástól, és az etnikai hovatartozástól, írja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.