Németh Szilárd mindenkit kártékony kommunistának tart, akit zavar, hogy kétmilliárdot kap a lakására bejegyzett alapítvány

politika
2017 május 28., 06:19
comments 348

A csepeli képviselő-testület fideszes többsége pénteken szavazta meg, hogy kapjon kétmilliárd forintos költségvetési támogatást a Németh Szilárd által alapított és Németh Szilárd lakhelyére bejegyzett Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány, hogy felépítse a Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnokát.

Az ülésen többen kifogásolták, hogy a csarnok egy olyan magánalapítvány tulajdona lesz, melynek döntéseibe sem a csepeli önkormányzat, sem a birkózó szövetség, sem a magyar állam nem szólhat bele.

Azonban Borbély Lénárd csepeli polgármester szerint ezzel semmi probléma nincs, hiszen Németh Szilárd személye, illetve a szövetségi elnöki posztja a garancia arra, hogy az akadémia jó kezekben lesz.

Márványtábla

Németh Szilárd vasárnap a Facebookon egy olyan Szolzsenyicin-idézettel reagált a kritikákra, amit egy márványtáblán olvasott. Az idézettel pedig csak az a gond, hogy Szolzsenyicin sosem írt ilyet, a szöveg csak magyarul terjed az interneten

Ez úgy kezdődik, hogy „a kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára”. 

link Forrás

A Fidesz alelnöke ehhez annyit fűzött hozzá, hogy „milyen mély, elgondolkodtató, filozofikus, de nagyon is hétköznapi tapasztalaton alapuló megállapítás. Legutóbbi példának éppen elég, ha csak a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csepeli csarnoka körüli irigység-, hazugság- és gyűlöletáradatot nézzük”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.