Kétmilliárdot adnak Németh Szilárd alapítványának birkozócsarnok építésére

bűnügy
2017 május 27., 15:26
comments 110

A csepeli képviselő-testület tagja, Hudák János tárta fel blogbejegyzésében, hogy a pénteki ülésen kiderült:

kétmilliárd forintos költségvetési támogatást kap a Németh Szilárd által alapított és Németh Szilárd lakhelyére bejegyzett Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány, hogy felépítse a Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnokát. 

Hudák szerint eddig ötszázmilliós összegről volt szó, de egy nappal az ülés előtt a négyszeresére emelkedett. A kormány csütörtöki döntése szerint a sportcsarnok építésébe sem magyar államnak, sem a birkózószövetségnek sem a csepeli önkormányzatnak nincs beleszólása. Hogy miért nem a szövetség kapja a pénzt, aminek amúgy Németh az elnöke, rejtély. 

 A csepeli önkormányzati ülésen a fideszes Borbély Lénárd polgármester is megfogalmazott kritikát, szerinte 

"mindenféle jogi és elvi megfontolást nélkülözve személyes szimpátiára, illetve politikai lojalitásra alapozva készülnek több milliárd forint közpénzt és egy egész sportág számára meghatározó létesítményt bízni egy valakire."

Aztán elfogadtatta a tervet. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.