Régi cigányozások miatt zárt kapusak lesznek a Honvéd első nemzetközi kupameccsei

Zárt kapus lesz a Budapest Honvéd első két nemzetközi kupameccs, mivel még korábban így büntette őket az UEFA, bizonyos cigányozás és náci karlandítések miatt.

"Az elmarasztalás a Honvéd szurkolók részéről a Vojvodina szurkolók irányába tanúsított homofób és rasszista megnyilvánulások miatt következett be. A július 25-én tartott Bp. Honvéd – Vojvodina mérkőzéssel kapcsolatban a bizottság megállapította, hogy a Honvéd szurkolók ”cigányok, cigányok” kiáltással és náci karlendítéssel gyalázták a Vojvodina szurkolókat."

írta 2013-ban a Honvéd. Mivel azóta nem játszott nemzetközi kupameccset a kispesti csapat, ezért most léphet csak életbe a büntetés.

Közben gyorsan talált új edzőt is a George Hemingway tulajdonában álló csapat. Az előző edző, Marco Rossi szinte rögtön a bajnokség elnyerése után bejelentette nagy meglepetésre, hogy távozik a csapattól. Utódja egy holland edző lesz, Erik van der Meer. "Többek között az ukrán Metallurg Doneck és FC Stal Dnyeprozerjinszk, az Al Ahli Club és a Qatar Club csapatait is sikerrel irányította, de dolgozott Malajziában is" – írja a Honvéd.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.