Fegyveres rablás miatt emeltek vádat a margitszigeti kefirrablók ellen

A két fiatalkorú vádlott 2016. október 26-án este 11 körül a Margitszigeten figyelt fel a futópályán futó sértettre, és megbeszélték, hogy megszerzik a férfi értékeit.

Ezután mindketten kapucnit húztak a fejükre, a férfi után futottak, és amikor utolérték, az egyikük hátulról megragadta a férfi vállát, és elgáncsolta. A sértett elesett. Miután felállt, a vádlottak elállták az útját, miközben egyikük egy késsel a kezében felszólította, hogy adja át nekik az értékeit.

A férfi közölte, hogy 

csak egy kefir van nála, 

amit a vádlottak felszólítására át is adott. 

A szóban forgó kefirFotó: police.hu

Ezután a fiatalkorúak a telefonját követelték tőle, de a sértett azt mondta, hogy az nincs nála. Ezt viszont a támadói nem hitték el neki, ezért a kést a sértett felé közelítve, ismét megfenyegették, hogy megszurkálják.

A sértett a fenyegetéstől megijedt, és futásnak eredt a Margit híd irányába, majd értesítette a rendőrséget. A rendőrök a fiatalkorú vádlottakat még a szigeten elfogták.

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az ügyben, és a fiatalkorú elkövetők javítóintézeti nevelését indítványozta. (Fővárosi Főügyészség; police.hu)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.