Hetvenmilliós veszteséggel indult a Vajna-fánkozó

gazdaság
2017 május 29., 10:47
comments 257

Az évnek abba az időszakába értünk, amikor rengeteg Fidesz-közeli cég eredményeiről fogunk olvasni, ugyanis most kell közzétenni a 2016-os üzleti év eredménybeszámolóit.

A hvg.hu például máris észrevette, hogy az egyik szürreális cég, az Andy Vajna, Andy Vajnáné, valamint Gomez Norbert érdekeltségébe tartozó Mr. Funk Kft. kirakta beszámolóját, és ebből kiderül, hogy

22,9 millió forint árbevételt ért el működésének első szűk két hónapja alatt.

Ez elég soknak tűnik, kivéve ha napi sok száz fánkot adtak el (a cég október közepén nyitott, majd bezárt, csak novemberben nyitott meg újra). Mondjuk iparági hírek szerint vittek fánkot állami rendezvényekre is, a hely reklámját pedig elég jól megtolta a szintén Vajna-tulajdonban álló TV2.

A cég így is hetvenegymilliós veszteséggel indult, ami érthető, hiszen az indulásnak jelentős beruházásigénye lehetett. A cégnek háromszázmillió forint hosszú lejáratú kötelezettsége van. (Korábban az Oberbank egy végrehajtás miatt lefoglalta a fánkozó harmadát.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.