„Igen, bele akarunk szólni, hogy merre haladjon az ország!”

politika
2017 május 29., 15:54
comments 145

Több százan tüntettek hétfő kora este a Parlament előtt a Kossuth téren a Hősök vétója II. című rendezvényen, amelyet a Civilizáció Csoport szervezett. Az Ökotárs Alapítvány vezetője, Móra Veronika beszédében kiemelte, hogy 

"mindenki civil, akinek fontos, hogy Magyarország jobb és élhető hely legyen."

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Munkájukat azért is végzik, tette hozzá, mert "van szívünk és tényleg senki nem akarunk az út szélén hagyni."

"Igen, bele akarunk szólni, hogy merre haladjon ez az ország, meg civilek nélkül nem működhet egy demokrácia,"

- mondta. Bár nehéz számokra lefordítani a munkájukat, megpróbálták. Móra szerint 83 civilszervezet adta össze, hogy hány ügyfele volt az elmúlt évben, hány rászorulóval, hozzájuk fordulóval foglalkoztak, hányan írták alá petíciójukat, és hányan használták eszközeiket. Így jött ki az a színpad mögé húzott molinóra felírt szám:

645 240.

Móra Veronika szerint ezt a munkát veszélyezteti a civiltörvény, ami ellen továbbra is tiltakoznak. 

Gyurácz Annamária, az SM Betegek Csongrád Megyei Egyesületének elnöke beszél a civil szervezetek melletti tüntetésen 2017 májusában.
photo_camera Gyurácz Annamária, az SM Betegek Csongrád Megyei Egyesületének elnöke. Fotó: Botos Tamás/444

Az SM Betegek Csongrád Megyei Egyesületének vezetője, Gyurácz Annamária azzal kezdte, hogy bár szervezetüket egyelőre nem érinti a civiltörvény, szolidárisak azokkal, akiket érint, mert ki tudja, hogy mikor lesznek részei ők is a körnek. Az egyesület életében mérföldkő volt a norvégi civil alap támogatása, 

mert ebből a külföldi pénzből már több mint 150 SM-beteg családjának segítetttek. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A betegségük megtanította őket, hogy sosem szabad feladni, mondta. 

"Sosem szabad feladni, mert nem tehetjük meg azokkal, akik csak ránk számítanak. Szolidárisnak kell lennünk. Előbb jöttünk, tovább maradunk."

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.