Kiderült, honnan van Donald Trump oroszlános címere: lopta

heraldika
2017 május 29., 08:39
comments 118

Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok hivatalban lévő elnöke előszeretettel használja azt a címert, amelyen három oroszlán és egy nyílvesszőt tartó kesztyűs kéz látható – ez a címer díszíti Mar-o-Lago-i főhadiszállását és egyéb golflétesítményeit szerte Amerikában.

photo_camera Fotó: Reddit

Csakhogy a címer nem az elnök sajátja: attól a Joseph E. Daviestől lopta, aki még a 20. század elején nyerte el annak használati jogát a brit hatóságoktól, és ezzel díszítette Mar-o-Lagói birtokát, amit Trump 1985-ben megvásárolt. 

Jellemző módon az egyetlen különbség az eredeti és az elnök által használt címerváltozat között az, hogy Trump az eredeti címeren látható feliratot, miszerint Integritas, kicserélte arra, hogy

Trump.

(The New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.