Napenergia-rekord Nagy-Britanniában: 24% jött a Naptól

energiamix
2017 május 29., 18:45

Múlt pénteken született az új rekord az EU-tól lassan távolodó, ám a Naphoz egyre erőteljesebben kötődő szigetországban. És ezt most tessék elindítani, mielőtt jövünk a részletekkel:

link Forrás

A korábbi rekordot május 10-én jegyezték fel a hülye angolok, angol hülyék, akkor 8,48 GW csúcsteljesítmént mértek az országban szerteszét feketéllő napelemekből. Az új csúcs 8,7 GW. Ez 4,5 (régi) Paks.

Sajnos ennél frissebb grafikont nem találtam arról, hogyan változott Nagy-Britannia energiamixe az elmúlt időszakban, de azért ez is elég látványos:

Atom kifújt, megújuló pörög
photo_camera Atom kifújt, megújuló pörög. Fotó: carbonbrief.org

Megpróbáltam keresni értelmes grafikont a magyar energiamix alakulásáról is hasonló időtávon, de sajna igazán jó meg hivatalos ábrát nem sikerült találnom. Tanulságos különben, ha rákeresek a gugliban az "energy mix graph bármelyiknyugateurópaiország" kulcsszavakra, ott van minden. Ha az "energiamix Magyarország grafikon"-ra keresek, csak statikus ábrák és ködös előjelzések vannak. Szóval egy ilyet leltem,na:

A narancssárga mezőt majd a Jóisten kitölti, bizonyára
photo_camera A narancssárga mezőt majd a Jóisten kitölti, bizonyára

Németország lejön az atomról, Svájc lejön az atomról, Nagy-Britannia lejön az atomról és tolják a megújulót ezerrel. De persze miért nekik lenne igazuk, ugye.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.