25 milliárd forintos csalással gyanúsítják a Lombard Kft. ügyvezetőjét

bűnügy
2017 május 30., 05:05
comments 134

Különösen jelentős kárt okozó csalás és sikkasztás, illetve a számvitel rendjének megsértésének gyanújával vádemelési javaslatot nyújtott be a rendőrség a Fővárosi Főügyészségnek B. Péter törökbálinti lakos, a Lombard Kft. ügyvezetője ellen.

link Forrás

A nyomozás megállapításai szerint B. nyolc pénzintézet sérelmére követett el csalást, ezektől fedezetlen zálogjegyek ellenében összesen 21 milliárd forintnyi hitelt vett fel úgy, hogy azok visszafizetésére se lehetősége, se szándéka nem volt.

A pénzintézetek mellett magánszemélyeket és gazdasági társaságokat is átvert, ezektől összesen négymilliárd forintot szedett be úgy, hogy fedezetként aranytömböket ajánlott. Az aranytömbök azonban hamisak voltak, valójában rézből készültek.

A számvitel rendjét a könyvelési adatok meghamisításával sértette meg, a hamis könyvekkel tette átláthatatlanná cége működését az ellenőrző hatóságok előtt. (Via Police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.