A belga miniszterelnök átmenetileg fél fülére megsüketült Asztrid hercegnő pisztolylövésétől

külföld
2017 május 30., 10:07
comments 45

Kórházi ápolásra szorult a hagyományos, immár 38-szor megrendezett brüsszeli 20 kilométeres futóverseny startja után Charles Michel (kék pulóverben) belga miniszterelnök. Michel a startnál túl közel maradt a versenyt pisztolylövéssel elindító Asztrid hercegnőhöz (piros futódresszben), mint azt az AFP remek képsorozatán is láthatják:

photo_camera Fotó: LAURIE DIEFFEMBACQ/BELGA/AFP
photo_camera Fotó: LAURIE DIEFFEMBACQ/BELGA/AFP

Elsőre még vidáman reagált, úgy tűnt, hogy hamar túlteszi magát a kellemetlen helyzeten. Hétfőre azonban rosszabbra fordultak a dolgok, orvosi segítségre szorult, mert egyfolytában csengett a füle. Keddre pedig törölték minden programját, pedig még a belga parlament egyik bizottsága előtt is tanúskodnia kellett volna.

"A miniszterelnöknek a következő 48 órában több kezelésen is részt kell vennie" - nyilatkozta szóvivője, Barend Leyts. A hét hátralevő részében is további kezeléseken kell majd résztvennie a halláskárosult miniszterelnöknek. A királyi ház egyelőre nem kívánta kommentálni a történteket. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.