Annyira kevés kakapo maradt, hogy mindegyiket névről ismerjük

ÁLLAT
2017 május 30., 12:08
comments 71

A kilencvenes évek közepére majdnem teljesen eltűnt a földről a kakapo, az új-zélandi erdők vicces, éjszakai életmódot folytató, röpképtelen papagája. A mélyponton 51 egyed élt már csak. Ekkor nagy mentőprogram indult, a kakapókat olyan szigetekre költöztették át, melyek mentesek voltak az európaiak által behurcolt, a kakapókra halálos veszélyt jelentő ragadozóktól - pl. a macskáktól.

link Forrás

A mentőporgram sikeresnek bizonyult, mostanra megháromszorozódott a kakapó-állomány. De még mindig olyan kevés van belőlük, hogy mindegyik élő egyedet névről ismerhetjük, ráadásul a családfájukat is pontosan tudjuk. Ezt ábrázolta infografikán Chris DeMartini, Rody Zakovich és Johni Walker. Ha átkattintanak a Tableu-ra, ott interaktív az infogerafika, az egerüket a madarak fölé húzzva láthatják is a nevüket, és azt is, hogy melyik melyikkel rokon.

A világ összes kakapója egy infografikán
photo_camera A világ összes kakapója egy infografikán Grafika: Chris DeMartini, Rody Zakovich, Johni Walker

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.