Annyira titkos ügynök volt az új DK-s zuglói alpolgármester, hogy ma sem árulhatja el, mit csinált

politika
2017 május 30., 11:18
comments 62

Először is megválasztottak egy új, negyedik alpolgármestert a kerületi DK-elnök személyében. Bár a titkos szavazáson a polgármester vita nélkül, lendületből túl akart lenni, kérésemre a jelöltnek muszáj volt bemutatkoznia, mint elmondta rendőr tiszthelyettesség után a BM-ben dolgozott "fedett műveleti területen." Karácsony polgármester kérdése sem tudta megmondani, mely feladat és hatásköröket szán a fiatalembernek.

Ez a hangulatos leírás Várnai László a zuglói közgyűlésbe a Civilzugló Egyesület színeiben bekerült képviselő blogján olvasható a helyi önkormányzat legutóbbi üléséről.

A bejegyzés címe: 

Tóth és Karácsony büntet - a zuglói "baloldal" Papcsák eszközével fenyíti az ellenzéket

Izgalmasan hangzott, meg is kérdeztem az önkormányzatot, hogy közelebbről mit is művelt az új DK-s alpolgármester a műveleti területen és pontosan melyik BM-alegységnél. A válaszból az derült ki, hogy Zugló vezetőinek halvány fogalmuk sincsen arról, kit javasolt Karácsony Gergely polgármester-miniszterelnökjelölt a helyettesének:

Az új alpolgármester korábbi munkájáról annyi információval rendelkezünk, amennyit a jelölt a testületi ülésen magáról elmondott.

Az lenne az igazán durva, ha az önkormányzat igazat beszélne.

Szerencse, hogy Horváth nem öregebb, mert ennyi erővel elvileg ő is forgathatta volna a Köztársaság tér alatti emberdarálót, akkor is befuthatott volna Zuglóban - gondoltam magamban, aztán hamar sikerült elérnem magát Horváth Zsoltot. 

Elmesélte, hogy miután elvégezte a rendőri tiszthelyettesképzőt, 2005-től a BRFK-nál dolgozott a legkülönbözőbb rendőrségi beosztásokban: közlekedésiként, csapatszolgálaton és járőrként. 2008-ben igazolt át a Nemzetbiztonsági Szakszolgálathoz, ahol öt évig dolgozott "kiemelt műveleti területen, operatív beosztásban", miközben elvégezte a Nemzetvédelmi Egyetemet. A tikosszolgálati munkájáról a titoktartás miatt többet nem árult el.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat az a szolgáltató jellegű titkosszolgálat, ami a többi hírszerző és kémelhárító szervezet megbízásából elvégzi a lehallgatásokat, titkos kutatásokat és megfigyeléseket.

photo_camera Horváth Zsolt Fotó: DK

Várnai a blogjában azt is nehezményezte, hogy Horváth megválasztását csak egy politikai háttéralku indokolta, ezért a friss kinevezettnek nincs semmilyen saját területe vagy feladata. Az érintett a 444-nek elmondta, hogy még zajlanak a megbeszélések a területéről, de semmiképpen sem lesz tárca nélküli alpolgármester. 

Várnai szerint szinte sehol sincs négy alpolgármester a világon, Nem Yorkot kivéve. Amikor rákérdeztem Zuglónál, hogy van-e máshol ilyen négy alpolgármesteres felállás Budapesten, az önkormányzat azt válaszolta, hogy van. Ennyit. Mármint direkt nem mondták meg, hogy hol. Újra visszakérdeztem. XVIII. kerület - jött a válasz. Ez azonban nem az igazság teljes kibontása. A XVIII. kerületben ugyan tényleg négy alpolgármester van, de közülük az egyik csak társadalmi megbizatású, vagyis nem kap milliós fizetést.

Várnai azt is fájlalta a bejegyzésben, hogy az MSZP, a Fidesz és Karácsony háttéralkuja miatt a bizottsági pozíciók mostani újraosztásakor a kulcsbizottságokból az MSZP és a szavakban civilpárti Karácsony kitették a Várnai-féle civileket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.