Ariana Grande vasárnap óriáskoncertet ad Manchesterben

külföld
2017 május 30., 15:44
comments 92
Ariana Grande
photo_camera Ariana Grande

Visszatér Manchesterbe Ariana Grande amerikai énekesnő. Az ő koncertje után történt a 22 halálos áldozattal járó terrortámadás.  A koncerten fellép Justin Bieber, a Coldplay és Katy Perry is. A helyszínen ötvenezren férnek majd el, de élőben adja a koncertet a BBC is.

Ariana Grande félbeszakította a turnéját a terrortámadás után, lefújta többek között a londoni koncerteket is. De azt megígérte, hogy visszatér Manchesterbe. 

"Visszatérek a hihetetlenül bátor városba, hogy találkozzak a rajongókkal, és jótékonysági koncertet tartsunk, aminek bevételei az áldozatokhoz és családjaikhoz kerülnek."

Korábban azt írta, egész életében gondolni fog az áldozatokra, "de nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni, nem hagyjuk, hogy megosszanak bennünket, nem hagyjuk, hogy a gyűlölet győzedelmeskedjen." 

Ian Hopkins manchesteri rendőrfőnök a BBC-nek azt mondta, amikor felmerült a koncert ötlete, először az áldozatok családtagjaival beszéltek erről, a nagy többségük pedig támogatta az ötletet. (Néhányan pedig nem, de ez teljesen érthető, tette hozzá.)

A támadás óta ötven embert még mindig kórházban kezelnek, közülük tizenheten kritikus állapotban vannak. A bombát a 22 éves Salman Abedi robbantotta fel.

A rendőrség szerint a nyomozás jól halad, nagyjából ezren dolgoznak rajta. Eddig 16 embert tartóztattak le, közülük kettőt elengedtek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.