Meghalt Manuel Noriega

külföld
2017 május 30., 05:50
comments 112
Manuel Noriega a csúcson, 1988. február 12-i születésnapi buliján.
photo_camera Manuel Noriega a csúcson, 1988. február 12-i születésnapi buliján. Fotó: CARLOS SCHIEBECK/AFP

Keddre virradóra 83 éves korában elhunyt Manuel Noriega volt panamai diktátor, a CIA-ügynökből lett drogkereskedő gyilkos, akit 1989-ben egykori munkaadója, az Egyesült Államok katonai beavatkozással, Panama lerohanásával távolított el a hatalomból.

Noriega 1982-től 89-ig vezette Panamát, ez idő alatt számtalan politikai ellenfelét tüntette el, sokukat nyomtalanul. Akiknek megtalálták a holttestét, azokon kínzások nyomaira bukkantak.

Noriegát 1992-ben kábítószerkereskedelem miatt ítélték el az Egyesült Államokban, ahonnan kiadták Franciaországnak, ahol pénzmosás miatt börtönözték be. 2011-ben tért haza Panamába, ahol korrupció és gyilkosságok miatt ítélték el, de idén márciusban házi őrizetbe helyezték, hogy megműthessék agydaganatát. A jóindulatú tumor eltávolítása után komplikációk adódtak, ezek következményeként hunyhatott el. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.