Mészáros Lőrinc-bankókkal szórták nyakon képviselőiket a dühös pécsi fiatalok

PÉNZ
2017 május 30., 09:41
comments 188
photo_camera Fiatalok a karzaton Mészáros Lőrinc és Páva Zsolt arcképével kidekorált pénzjegyeket szórnak a zárszámadás elfogadására készülő képviselők nyakába. Fotó: Szabad Pécs

Kevésen múlt, hogy botrányba fulladjon a pécsi önkormányzat testületi ülése, miután az ülés második napirendi pontjánál néhány fiatal Mészáros Lőrinc és a polgármester Páva Zsolt arcképével ellátott bankókat szórt a képviselőkre, és egy hatalmas CSŐD feliratú molinót feszített ki a karzaton. A polgármester ezek után kizavarta a fiatalokat teremből.  

A tiltakozás annak szól, hogy kedden fogadta el a közgyűlés a zárszámadást, miközben többek szerint a város állapota katasztrofális, csődközeli állapotban van, és éppenséggel ez volt az oka annak, hogy a múlt csütörtökre kiírt májusi rendes közgyűlés végül keddre csúszott. A Szabad Pécs azt írja, több - nagyjából 3,5 milliárdos - az önkormányzati hiány, ami miatt állami segítségre lesz szüksége a városnak, és felmerült, hogy a mentőövért cserébe átadná az államnak a Pécs-pogányi légikikötőt. 

A fiatalok a lap tudósítójának azt mondták, nyilvánvalóan problémás a költségvetés helyzete, és hiába sikerült trükkökkel betömködni a lukakat, a városvezetés látványosan alkalmatlan a feladatra, távoznia kell. 

Páva az ülésen arról beszélt, hogy takarékoskodni valóban kell, de megszorítani nem, nem cáfolta viszont, hogy a reptér átadása jelenthet garanciát "a negatív pénzügyi folyamat" lezárására. A Fidesz-frakciót vezető Kővári János szorosabb kormányzati együttműködést és fenntarthatóság vizsgálatokat kezdeményezett a városi projektek esetében. 

Az MSZP-s Gulyás Emil arról beszélt, hogy menekül a munkaerő Pécsről, és csak olyan beruházások valósulnak meg, amik viszik a pénzt, mint a misinai jégpálya, a hadipark vagy a fürdő. A zárszámadást a képviselők végül elfogadták. (Szabad Pécs)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt