Rothadás, penész, világháborús állapotok a csepeli tüdőgondozóban

Egészségügy
2017 május 30., 07:56
comments 338

Rejtett kamerás felvételen mutatta be az RTL Klub hétfő esti híradója, milyen körülmények között dolgoznak a csepeli tüdőgondozó orvosai, és hova járnak a helyi lakosok tüdőszűrésre. 

link Forrás

Az állapotok szabályosan háborús körülményekre emlékeztetnek, az ajtó rozsdás, az alagsori helyiség falai valósággal omladoznak, a vakolat és a csempe levált, helyenként az áramvezetékek is kilógnak a falból. A WC-ket konkrétan le kellett zárni, mert használhatatlan. Talán a legbeszédesebb az egész riportban az, hogy 

a tüdőszűrő készülék annyira rég, hogy nem lehet szétszerelni, mert nincs aki össze tudná rakni. 

Az épület a Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonát képezi, innen valamikor majd az önkormányzathoz, de ennek pontos időpontja még nincs. Az önkormányzat nem nyilatkozott, annyit közöltek csak, hogy amint átveszik az épületet, megvizsgálják, érdemes-e felújítani vagy új helyre költöztetni a gondozót. (RTL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.