Sisakkal verték arcon a venezuelai ellenzék vezérét

A venezuelai biztonsági erők egyik tagja - egyelőre tisztázatlan, hogy egy rendőr vagy egy katona - arcba verte a venezuelai ellenék vezérét, Henrique Caprilest. A rendőrattakban rajta kívül még 16-an sebesültek meg.

Caprilesen kívül egy másik ellenzéki politikus is fejsérülést szenvedet, Carlos Paparoni ellenzéki parlamenti képviselőt egy vízágyú sugara lökte a betonra. "Rajtunk ütöttek" - mondta egy sajtótájékoztatón Capriles, aki kétszer volt az ellenzék elnökjelöltje. "Ez a kormány képes bármit felégetni és bárkit meggyilkolni."

José Olivares képviselő megosztott a Twitteren egy fényképet, amelyen Capriles sérült arca látható. Olivares azt állította, hogy egy katona egy sisakkal arcul ütötte az ellenzéki vezetőt.

Venezuela fővárosában, Caracasban fehér inges, fehér zászlós tiltakozók emlékeztek arra az 59 emberre, akik a két hónapja tartó kormányellenes tüntetéshullám során életüket vesztették. A rendőrség könnygázzal és vízágyúval állította meg az ombudsman hivatalához vonuló demonstrátorokat. (Via MTI)