Százak virrasztottak Manchesterben az egy héttel ezelőtti robbantás áldozataira emlékezve

külföld
2017 május 30., 2:48
comments 54
photo_camera Százak virrasztottak a St. Ann's téren Manchester központjában az egy héttel ezelőtti terrortámadás áldozataira emlékezve. Fotó: JON SUPER/AFP

Virágok, gyertyák és luftbalonok árasztották el Manchester főterét, a St. Ann's-t május 29-én éjjel, ahol százak virrasztottak a pontosan egy hete történt terrortámadás 22 áldozatára és több tucatnyi sérültjére emlékezve.

Helyi idő szerint 10:32-kor, a robbantás pontos időpontjában egy perc néma csenddel emlékeztek. Az egyik gyászoló, aki Ariana Grande tavalyi "Honeymoon" nevű turnéjának pólóját viselte, a jelenlétével azt akarta bizonyítani, hogy "bármin túl tudunk jutni", írja az amerikai ABC News.

Egy másik, szintén kamasz nyilatkozó szerint "egész Manchester undorodott a történtek miatt".

A múlt hétfőn a második generációs, már Nagy-Britanniában született és nevelkedett Salman Abedi öngyilkos merényletet követett el a Manchester Arenát a Victoria pályaudvarral összekötő fedett átjáróban Ariana Grande koncertje után. A távozók közt felrobbantott házi készítésű repeszbomba 22 emberrel, jellemzően fiatalkorúval végzett, és legalább 59 embert megsebesített. (Via BBC, ABC News)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt